har været tilflugtssted for de fremmede

Posted on: januar 10, 2018 Posted by: Moncler baby Comments: 0

har været tilflugtssted for de fremmede

har været tilflugtssted Billige Moncler Sale for de fremmede

Jose Luis og Marlene Castaneda holder deres døtre Manoush, 6 og Maximianne, 1, under deres første besøg på St. Marys i Central District. Castanedaerne kom til St. Marys fordi de havde hørt det var modtageligt for spansktalende familier. mindre

Jose Luis og Marlene Castaneda holder deres døtre Manoush, 6 og Maximianne, 1, under deres første besøg på St. Marys i Central District. Castanedaerne kom til St. Marys fordi de havde hørt det. morearrived i St. Marys Church efter middag den 22. juli, da den spanske masse allerede var på vej. ‘Bienvenido, pase’ (‘Velkommen, gå videre’) han hørte, da han kom ind, og en af ​​de ushers fra Texas, rystede hånden.

‘Alle Mexicanerne kender denne kirke. Da jeg netop kom til Seattle for syv måneder siden, alene uden penge, uden papirer uden familie, fortalte min ven mig det,’ sagde Juarez, en 21 år gammel indfødt i Puebla , øst for Mexico City.

Byggearbejderen forblev i et hjørne for hele ceremonien og forsøgte at undgå opmærksomhed. Han stod bag en menighed, der omfatter Costa Ricans, Cubans, Mexicanere, Guatemalere, Hondurere, Salvadorere, Nicaraguere, Peruanere, Bolivierne, Chilenere og Argentinerne.

Juarez hørte en fællesskabsleder spørge sogneborgerne om at bifalde nyankomne. ‘Hvor er de mennesker der kommer her for første gang? Kom nu, der er mere end det,’ sagde kvinden.

I begyndelsen tøvede de. Mange har ikke indvandringspapirer, men opmuntret af applausen, en efter en overvandt de deres skamhed og stod op. De fleste var nervøse som ham. Shy som ham. Alene som ham. Og i det øjeblik var han velkommen som han.

‘I min by klapper folk ikke i kirken,’ sagde Juarez. ‘Og sangene er forskellige.’ Alligevel tænkte han ikke. Han sagde, at han følte sig godt. Ingen spurgte ham om hans indvandringsstatus. Ingen dømte ham. ‘De taler spansk her, de siger’ hej ‘når du kommer ind. Og de har billedet af Vor Frue af Guadalupe, hun er Mexicos skytshelgen.’

Under gårsdagens spanske masse, en besøgende prædiker, opfordrede en generel amnesti til ulovlige indvandrere, ikke kun mexicanere.

‘I disse dage træffer vores præsident beslutning. Vi skal bede, og vi må insistere på at bede om, at amnesti gavner alle,’ sagde Quiroga, en argentinsk.

Historien om denne kirkes tjeneste til indvandrere begyndte i 1899. Derefter oplevede Seattle en vækstboom, hvor mange mennesker kom til at deltage i guldtrasten i Alaska og i tømmer- og minedrift.

I begyndelsen blev nogle masser afholdt i nærliggende haller. Men den voksende menighed havde brug for en egen kirke. I sommeren 1901 blev Metz udnævnt til præst og flyttede hurtigt til at erhverve jord på 20th Avenue South og South Jackson Street, hvor den første St. Marys Church blev bygget.

‘St. Mary’ s blev formelt etableret med udnævnelsen af ​​Fr. William Metz som pastor, ’siger en bog, der minder om sognens 100 års historie.

St. Marys første dedikation, den 15. februar 1903, blev beskrevet i avisen. Ifølge sognhistoriebogen sagde avisen: ‘I sidste søndag klokken ti var en stor menighed samlet på St Marys kirke. Hver mund af plads var besat og sent komere blev ikke utilfredse ved at være overfyldt til noget sted. For en ny sogn blev det anset for ret pretentiøs, men her hvor huse springer op som svampe. dets proportioner er ikke et iøjnefaldende træk. ‘

Som den første præst gjorde da dagens præst ‘Padre Tony’, som mange ved, bruger hans sprogfærdigheder til at nå frem til et voksende indvandrerfællesskab.

At høre deres modersmål, have mulighed for at bede til deres egne hellige og fejre deres egen ferie er alle en del af, hvad der gør indvandrere velkommen.

I årevis har traditioner importeret fra mange dele af verden slået rod og overlevet i kirken.

Et eksempel er den italienske middag, der støttes af frivillige indvandrerkokker i årtier. I 1970 blev der oprettet en ‘irsk morgenmad’ til St. Patrick’s Day. Den filippinske fejring af ‘Flores de Mayo’ begyndte i 1974, og en international festival af mad, musik og dans finder nu sted i juni.

Selv indretningen af ​​kirken afspejler dens internationale karakter. Blandt statuer og malerier er de af Vor Frue af Guadalupe (Mexico), Vor Frue af Caridad (Cuba), Vor Frue af Carmen (Chile), Vor Frue af Lujan (Argentina), Vor Frue af Suyapa (Honduras), Vores Lord of Miracles (Peru), Vor Frue af Chiquinquira (Colombia) og Divino Salvador del Mundo (El Salvador).

I løbet af året fejrer St. Marys Kirke festene til de forskellige latinamerikanske landes lånere og patroner. Blomster, stearinlys og flag er deponeret i et lille alter på hver speciel dato. Sommetider fester partiet sig ind i gader i form af processioner.

Da mexikanerne er den største latinamerikanske gruppe, er den største fest fejringen af ​​Vor Frue af Guadalupe den 12. december en procession med farverige altere, lys, lys og dansere, der fylder gaderne. I starten stirrede naboerne bare, sagde. ‘Nogle andre kom til os.’

Ifølge 2000-folketællingen er befolkningen i det omkringliggende kvarter vokset mere spansk i de sidste 10 år, fra ca. 3 procent til 8 procent. Men mange spanske parishionere kommer fra andre kvarterer, sagde en indfødt af Peru, som er en af ​​St. Marys to pastoral associates.

‘De kommer fra fjernt, fordi dette er en unik sogn,’ sagde hun. ‘Det er mor til mange latinamerikanske samfund.’

Petra Goodridge er en af ​​de ældste latinamerikanske forældre. ‘Vi måtte kæmpe hårdt for at Billige Moncler Jakke Herre få folk til at respektere vores arv og vores skikke,’ sagde hun. I dag er vi en del af dette sted. ‘